A pincészet borbemutatása
A bor széles és komplex módon fejezi ki speciális és egyedi karakterisztikáját, amely a talajból ered. Nehéz elhinni, hogyan lehetséges, de amikor belekóstolsz, mindig más fűszeres ízekkel lep meg, amelyek játékra kelnek egymással, és megpróbálnak összezavarni. Nem könnyű megérteni, hogy a gazdagság hogyan lehet ilyen elegáns.
Érlelési információkA bor 50%-a tíz hónapot töltött tartályban, 50%-a pedig ugyanennyit hordóban. A piacra lépés előtt négyhónap palackos érlelésre került sor. |
Pinceidő6-7 év |
Hol vásárolható meg
www.carusoeminini.it /ecommerce/
Caruso & Minini bemutatása
A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.