A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tornai Friss Juhfark

Tornai Pincészet Tornai Friss Juhfark 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor zöldes villanásokat is felfed. Az illat közepes intenzitású, benne elsősorban alma és vadvirágok jelennek meg enyhén mézes, gyantás tónusban. A test a közepes súlycsoportba sorolható, a savak lágy érzetűek, így inkább az olajos tapintású textúra kerül központi szerepkörbe. Az aromatika irányát a korty első felében az ásványos ízek szabják meg, míg a lecsengésben az ananászos, sárgadinnyés asszociációk lépnek elő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% juhfark

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában intenzív, édes, érett gyümölcsök keverednek. Ízben friss, a vibráló savai jól kiegészítik a gyümölcsös ízeket. Úgy tud könnyű bor lenni, hogy közben mégis tartalmas, gazdag ízeket hoz. Utóízében hosszú, kis édességgel köszön. A juhfark az egyik legismertebb somlói fajta. Ilyen gyümölcsös, könnyed stílusban szokatlan, mégis könnyen szerethető. Új arcát mutatja meg nekünk, mely még sok izgalmat fog hozni a jövőben.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás, irányított erjesztés.

Hol vásárolható meg

Raiker, Central Drinks, Borpont Győr, IFDT, Spar, Interspar, Tesco, Auchan

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!