A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Rajnai Rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Rajnai Rizling 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva először közepes intenzitással, majd mind határozottabban érezhetőek a sárgadinnyére, barackra, ananászra emlékeztető illatok. Mindezeket egy egyelőre visszafogott petrolos vonal kíséri. A kortyban visszatér az illat érett tónusú gyümölcsössége, a test és az alkohol a közepesnél magasabb, de ezek érzetét visszafogják, a kompozícióba foglalják a vastag, tömör savak. A tétel sokat fejlődik a nyitott palackban, érdemes rá újra és újra visszatérni!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  18000
 • Ár

  2390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor pohárba töltve zöldes színvilággal mutatkozik be. A finom illat kellemes tropikális behatásai a Széldomb melegének köszönhetőek, a legjellemzőbb "rizlingjegy", azaz a határozott savgerinc azonban elsősorban a Tavaszó finom agyagából adódik, amit az écsi Babszökő-dűlő mésztartalma finomít s hangol elegánssá. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Ízében a citrusaromák uralkodnak grapefruittól egészen a lime-ig. A nagyformátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelen időben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi Borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált. Bátran ajánlható előételek mellé, salátákhoz, spárgával készült körethez, tengeri halakhoz, mindemellett könnyebb nyári ételekkel is harmonizál.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

2018

Hol vásárolható meg

Megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. által ellátott borszaküzletekben és éttermekben.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!