A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécselyi Merlot

Söptei Pince Pécselyi Merlot 2011

Véleményünk szerint

Színe mélybíbor, gránátba hajlik. Jelentős test. Illatában földes jegyek, kis istállósság. A korty rövid, benne kevés fekete bogyós gyümölcs, jelentős tanninok. Főtt vegetális jelleg, zeller. Érett, túlérett alapanyag ízjegyei. A bor már túl van a csúcsán.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  2130
 • Ár

  4500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Testes, meggyes, fekete bogyós gyümölcsös jegyek dominálnak. A fahordós érlelés hatására némi pörköltes aromával rendelkezik.

Érlelési információk

21 hó tölgyfahordós érlelés

Söptei Pince bemutatása

Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!