A pincészet borbemutatása
Pohárba kerülve, érett cseresznye, pici animalitás, érezhetők a hordós jegyek: pl: vanília, háttérben a kakaó is megjelenik, majd lassan erősödik. Idővel a fűszeresség kerül előtérbe: Pl.: bors, majd érkezik a menta is, mely gyönyörűen vezeti a bort. Egy igen sokrétű, izgalmas bor. Egyben van és lesz, még jó sokáig.
Érlelési információkKét részletben szüretelték és két részletben dolgozták fel. A nyílt, hagyományos erjesztés 21 napig tartott. A tölgyfahordós érlelésre ezt követően került sor: 14 hónapot töltött használt másod- és ha |
Hol vásárolható meg
pincészet, kisebb vinotékákban , Corvinum
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.