A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Juhfark

Oszvald Pincészet Somlói Juhfark 2004

Véleményünk szerint

A szalmasárga bor könnyed gyümölcsös jegyekkel indít, amely dióval gazdagodik. A bor a szelídebb somlaiak közül való. Lágy, kerek struktúrája elringató, meleg érzést kelt. Ízében szinte dübörög a mineralitás, amely az egyik bírálónkat a következő felkiáltásra ragadta: „Kőleves, de milyen jó!”. Zsíros húsú (fehér) tengeri halakhoz ajánljuk, például füstölt és hidegen tálalt makrélához, amelyet tejföllel, főtt burgonyával és ceruzababbal kísérünk. Végső esetben azonban jó alap a hering is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    Juhfark 100%

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Budai Borszalon

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!