A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Franc 2009

Véleményünk szerint

Bár elsőre lekváros karakterű gyümölcsösséget érzünk a bor illatában, ez hamar átalakul áfonyára, fekete ribizlire alapuló, hűvös tónussá, amelyet nem édes hangulatú, hanem inkább pikáns fűszerek kísérnek bors és babér formájában. A bor szerkezete még fiatalságról árulkodik, egyelőre kissé még tapadó tanninjai jelennek meg vezető szerkezeti elemként, de ezek engedik szóhoz jutni a szőlőből származó zamatokat; a fűszeres és a pörkölési jegyek itt már a háttérbe húzódnak, és a lecsengésben kerülnek újra főszerepbe.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    14.6 %
  • Palackmennyiség

    12000
  • Ár

    Még nincs piacon.
  • Fajtaösszetétel

    100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Tölgyfa hordós és palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Még nincs piacon.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!