A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Asti DOCG

2016-02-29 | Vinoport


Az Asti DOCG alapja fehér muskotály. A legszebb tételek gyümölcsösek, virágosak. Aperitifként vagy desszertborként is megállják a helyüket.


Az Asti pezsgőkészítési eljárás alapvetően abban különbözik az egyéb módszerektől, hogy itt nem készül csendes alapbor. A szőlő mustját a fagyponthoz közeli hőmérsékleten tárolják, amíg szükség nincs rá. Amikor előveszik, lassan hagyják felmelegedni nyomás alatt, az erjedés  pedig beindul. A CO2-nek addig hagynak menekülőutat, amíg az ital el nem éri a 6%-os alkoholfokot. Akkor a tartályokat lezárják, de az alkohol még 7-7,5%-ig emelkedik. A nyomás megközelíti az 5 bart. Az erjedést végül hideg szűréssel megállítják, és az italt azonnali értékesítésre palackozzák.  

 

Ezt a módszert elsősorban az Asti DOCG és Moscato d'Asti DOCG borok előállítására használják az olaszországi Piemonte régióban. Utóbbi kevésbé gyöngyöző édes bor.

Az Asti DOCG alapja a Muscat Blanc á Petit Grains, a fehér muskotály. A legszebb tételek gyümölcsösek, virágosak. Aperitifként vagy desszertborként is megállják a helyüket. 

 

Asti Spumantél évi 70 millió palack készül, de minősége erősen változó. 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!