A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Villányi Franc

2015-11-30 | Vinoport


A Villányi Bormarketing Műhely a Villányi Borút Egyesülettel karöltve népszerűsíti a villányi cabernet franc fajtaborokat Villányi Franc néven.


A Villányi Franc-t ma már az eredetvédelmi törvény szabályozza. Csak az előírásoknak megfelelő cabernet franc alapanyagból készített bor viselheti a Villányi Franc Premium címet, legalább egy év hordós érlelés után. A Super Premium borok ennél is szigorúbb követelményeknek felelnek meg, mind a terméskorlátozás, mind az érzékszervi vizsgálat tekintetében. Ebben a kategóriában a bort legalább 2 évig kell érlelni, amelyből a fahordós érlelés ideje legalább 1 év.

 

 

Az eredetvédelmi törvénybe a Villányi Franc 2014-ben került be. Super Premium Franc legkorábban a 2014-es szüretből készülhet, de a kedvezőtlen időjárás miatt valószínűleg a 2015-ös lesz az első évjárat. A palackok elején megjelenik a minősítést jelző felirat, de a címke dizájnjában mindenkinek megmaradhat a saját arculata. Az eredetvédelmi logó, a kikerics is hátulra kerül. 

 

A borvidék folyamatosan beszél a Villányi Franc-ról, hogy mindenkihez eljusson a híre, és hogy mit is képviselnek ezek2014. májusban tartották első, bevezető rendezvényünket, amely csak a szakmának, a sajtónak szólt. 2015-ben már a szűkebb közönség felé is nyitottak: novemberben Loire menti borászokkal, francia előadókkal karöltve mutatták be a pincészetek legkiválóbb cabernet franc fajtaboraikat.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!