A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
barbaresco
“A dekantálás olyasmi, mintha egy könyvet az ötvenedik oldalon ütnénk föl: lemaradunk a bevezetésről, és sosem fogjuk megérteni a cselekményt.”
Az ételbarát bor hazája
WSET felsőfok, 8. óra, Olaszország
Az olaszok imádnak élni, és ennek szerves része a jó étkezés – az olasz konyhát az egész világ imádja. Hol máshol készülnének hát az igazán ételbarát borok, mint Olaszországban?
Barbaresco DOCG
Olaszország, Piemonte
Olaszország északnyugati részében található Piemonte borvidéke, amelynek egyik alrégiója Barbaresco.
Nebbiolo
A nebbiolo Olaszország egyik legnagyobb presztízsű kékszőlő fajtája, ezen tulajdonságát ritkaságának és termetbeli nagyságának köszönheti.
Barbaresco, Olaszország
Borismeret
Olaszország északnyugati részében található Piemonte borvidéke, amelynek egyik alrégiója Barbaresco. A borvidék nevét viselő testes vörösbor kizárólag nebbiolo fajtából készülhet. E szőlőfajta késői érésű, így ebben az Alpok lábánál fekvő régióban különös jelentősége van annak, hogy pontosan hova telepítik
Szőlőfajták Piemontéből
Csúcsvörösek és édes pezsgők
Piemonte Olaszország északnyugati részében található, és Toszkána mellett Itália legkiemelkedőbb borvidékeként tartjuk számon. Az Alpok által meghatározott tartományban alig akad sík terület, így különös jelentőséggel bír a szőlők elhelyezkedése. Az ország többi részéhez hasonlóan itt is az autochton, azaz helyi fajták a legismertebbek, bár a most sorra vett három kék szőlő mellé ez alkalommal felkerül egy fehér világfajta is, amely nálunk ugyancsak népszerűségnek örvend.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás