A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
eper
A Rány-patak forrása, a tolcsvai Kútpataka
Dűlőtörténelem
A Kútpatka (Kútpataka) Tolcsva leghíresebb történelmi promontóriuma. A történelmi Kútpatka jóval nagyobb kiterjedéssel bírt, mint a manapság ismert szőlőterület.
A színes múltú tolcsvai Gyopáros
Dűlőtörténelem
A középkori és kora újkori Tolcsva mezőváros egyik legváltozatosabb történelemmel rendelkező szőlőhegye a Gyopáros/Gyapáros.
Kirándulás Champagne-ba
Tippek útra kelőknek
A 34 000 hektár területű borvidék Párizstól 150 kilométernyire keleten terül el, és Franciaország szőlőterületeinek mintegy 3,4%-át teszi ki. 1927 óta eredettvédettnek minősül (AOC megjelölésű), vagyis csak erről a területről származó, meghatározott szőlőfajtákból (chardonnay, pinot noir, pinot meunier) szigorú szabályok szerint készült pezsgőt lehet champagne-nak nevezni.
Újrateremteni az eper lelkét egy másik testben
Miért lesz valaki eperborász?
Ha egy gasztronómiai fesztiválon valamilyen, nem szőlőből készült bort látunk, rendes borfogyasztóként általában csak legyintünk. Sok esetben valóban egy pontosan be nem határolható helyről érkező, mesterséges aromával készített, olcsó tömegtermékkel akarják megdobbantani azok szívét, akikhez a hagyományos, szőlőből készült bor nem áll közel. Érdemes azonban nyitott szemmel járni, mert vannak kivételek. A júniusi szüret után most mintegy 20 000 liternyi eperbor érlelődik tartályokban a Tahitótfaluban létrehozott Epermester Pincészetben. Az első fejtésen már túl vannak, és néhány hét múlva már kóstolható lesz az új évjárat termése.
Mit együnk a roséhoz?
Öt egyszerű, nyári vacsora
Ha a tikkasztó nappali kánikula estére maximum enyhül, a jól behűtött roséval – amely a megfelelő hőmérsékletű fröccshöz hasonlóan hamvassá teszi poharunk falát – kizárólag palacknyi mennyiségekben számolhatunk. Mert egyik pohár csúszik a másik után, teljesen észrevétlenül, pláne ha harapunk is hozzá valamit. Azért vigyázzunk a mennyiségekkel, különösen akkor, ha ezután még nekivágunk az éjszakának, mert hallottam már olyan történetet, amely három palack rosével indult és másnap reggel a fodrásznál egy nullás géppel ért véget.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás