A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
glória
Mi újság Egerben?
Egri Borok az Akadémián 2. rész
Bár a bikavér kétségtelenül fontos, az egri borászok tudják, Egerben nemcsak vörösbor készül, így egy névadó pályázatot követően 2010 nyarán, a Bikavérünnepen létrehozták az egri csillag nevű fehér házasítás kategóriáját. A bor elsősorban az olyan kárpát-medencei fajtákra épít, mint az olaszrizling, a hárslevelű, a leányka, a királyleányka, a zengő és a zenit, amelyeknek legalább a bor felét kell adniuk. Ezeket egészíthetik ki az illatos fajták: a cserszegi fűszeres, a zefír, az irsai olivér, a tramini és az ottonel muskotály maximum 30% erejéig. A Magyar Tudományos Akadémián készített egri összefoglalónkat a Thummerer, Orsolya és Simon pincészetek után ma újabbakkal folytatjuk.
Szomolyára került a Hamvas Béláról elnevezett díj
Rövid borhírek Egerből
Az Egri borvidék összesen 22 162 hektáron terül el, ebből a hegyközség adatai alapján 6040 hektárnyit fed szőlőültetvény. A Bükk-hegység déli lankáin húzódó szőlőtermelő területhez a névadó Eger településén kívül 19 másik is tartozik: Andornaktálya, Demjén, Egerbakta, Egerszalók, Egerszólát, Felsőtárkány, Kerecsend, Maklár, Nagytálya, Noszvaj, Novaj, Ostoros és Szomolya az Egri, illetve Aldebrő, Feldebrő, Tófalu, Verpelét, Kompolt és Tarnaszentmária a Debrői körzetben. A következőkben e borvidék legfrissebb hírei közül szemezgetünk.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás