A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szegényebb lett a borvilág egy kiváló szakemberrel, de gazdagabb a tökéletes aszú receptjével

Március legolvasottabb cikkei

2021-03-31 | Vinoport


Szegényebb lett a borvilág egy kiváló szakemberrel, de gazdagabb a tökéletes aszú receptjével

A mögöttünk hagyott hónapban írásaink révén elkalauzoltuk az olvasókat Tokajba, Párizsba, Villányba, Indiába és a digitális térbe.


Évszázados kérdésekre adott tudományos választ az Eszterházy Károly Egyetem munkatársainak botritisszel kapcsolatos kutatása, aminek első eredményeit márciusban publikálták. A cikkünkben a kutatók mellett gyakorló tokaji borászokat is megszólítottunk, hogy kiderítsük, milyen hozadéka lehet a borvidék számára az új felfedezéseknek. Az írás a hónap legolvasottabb cikke volt a Vinoporton.

 

 

Állandó külső szerzőnk közel száz cabernet franc vagy cabernet franc alapú hazai és külföldi bor lekóstolásával és értékelésével arra kereste a választ, valóban jelenthet-e a fajta kiugrási lehetőséget Villánynak.

 

Miközben a borvilág számos szereplője a járvány miatt komoly gondokkal küzdött az elmúlt évben, a 2010-ben indított Vivino boros alkalmazás rekordokat dönt. Hogy kezdődött az ő történetük, mit csinálnak jól és működésük hogyan befolyásolja a piac jövőjét?

 

2021. március 9-én elhunyt Steven Spurrier, aki 1976. május 24-én Párizsban örökre megváltoztatta a boros világot. A brit szakember tavaly még Budapesten járt, mesterkurzust tartott a Winelovers Grandon. Az ott készített interjúból is idéztünk a róla szóló megemlékezésben.

 

Indiában, a világ második legnépesebb országában rohamtempóban nő a borok iránti kereslet. Sokan az óvilágból már akcióba lendültek. A Vinoport cikke azt is igyekezett megmutatni, milyen típusú borokkal lehet sikert elérni.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!