A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kiűzik Tokajból a műanyag flakonos borokat

Látszatintézkedés

2015-12-21 | Vinoport


Kiűzik Tokajból a műanyag flakonos borokat

Jövő év elejétől tilos PET-palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni, írja új rendeletében Tokaj város önkormányzata. Ez mégis csak látszatintézkedés, csak a város tulajdonában álló közterületeken tiltja meg a flakonos bor kereskedelmét.


 

A Tokaji Önkormányzat által decemberben elfogadott a közterület-használat rendjének szabályozásáról szóló rendelet szerint 2016 január elsejétől tilos lesz „műanyag- és PET-palackban forgalmazott bort árulni, ill. árubemutatás céljából kihelyezni”. Ez azt jelenti, hogy az üzletekben továbbra is vásárolható lesz PET-palackos „zempléni furmint”, de a boltok előtt és az utcákon már nem árulhatják, írja a tokaj.hu. A szabályok megsértése 200 ezer forintos bírsággal is járhat.

 
Tokajban nagyon régóta komoly probléma a műanyag üveges furmint, persze korántsem csak a csomagolás, hanem a tartalom miatt is. A borvidék más településein egyébként sok esetben a kereskedők döntöttek úgy, hogy nem árulják az utcán pillepalackban a bort, Tokaj városában azonban egyelőre a kereslet diktál.
 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!