A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Legolvasottabb júniusi cikkeink

Országház, Tokaj, Mátra, Neszmély

2018-06-30 | Vinoport


Legolvasottabb júniusi cikkeink

A nyár első hónapjában foglalkoztunk kicsiben és nagyban is a magyar bor jövőjével – és ez úgy tűnik, bejött az olvasóknak.


Június elején az Országház impozáns Vadásztermében jártunk, ahol kihirdették azt a 8 bort, amelyik az elkövetkezendő egy évben reprezentációs alkalmakon képviseli a magyar Országgyűlést.

 

Május utolsó napjaiban a Winelovers Wednesday sorozat keretében a Neszmélyi borvidék bemutatására került sor a Danubius Gellért Hotelben. A kóstoló után maga Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapítója és vezető oktatója írta meg véleményét ennek a kissé elfeledett, de újra feltörekvő borvidéknek a borairól.

 

 

A hónap közepén Gál Zsomborral, a Magyar Turisztikai Ügynökség borért felelős kiemelt vezető szakértőjével készítettünk interjút. Többek között arról kérdeztük, hol a magyar bor helye az országimázs-kommunikációban és az ügynökség miért csatlakozott szakmai partnerként a Nagy Bor Teszt felméréshez.

 

Szintén meginterjúvoltuk Kiss Attila fiatal mátrai borászt, aki elmondta, milyenek az idei kilátások a borvidéken illetve hogy mit profitálhatnak abból, hogy tavaly Szőke Mátyást választották az Év bortermelőjének.

 

A rendszerváltás óta a magyar borágazat jelentős fejlődésen ment keresztül. A mezőgazdaság egyetlen ágában sem tapasztalunk ekkora előrelépést, mint ebben a szektorban. A változás minden borvidékünkön szembetűnő, de talán Tokaj esetében a legkézzelfoghatóbb és leglátványosabb. Erről szól már-már esszé mélységű tanulmányunk „Lendületben a sokszínű Tokaj” címmel.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!