A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Száraz furmintot kiált a Gazette

Hatékonyan terjeszt a FurmintUSA

2015-09-02 | Vinoport


Száraz furmintot kiált a Gazette

Száraz furmintoktól zizeg a borvilág – írja cikkében a The Gazette, az amerikai Colorado állam egyik elsőszámú hírforrása. A FumintUSA néhány tokaji palackot is eljuttatott a lap szerkesztőségébe.


"Fogadnék, hogy egy felmérésből kiderülne: az amerikai borivók nagy többségének fogalma sincs arról, hogy Magyarország egy világklasszis borrégió otthona. Ez a borrégió Tokaj (ejtsd: toe-keye)" – kezdi cikkét Rich Mauro, a The Gazette újságírója, majd megjegyzi, hogy a furmintról, mint szőlőfajtáról valószínűleg még kevesebben hallottak az Egyesült Államokban. 

 

Az újságíró a FurmintUSA-n keresztül értesült róla, hogy a furmint száraz borként indul világhódító útjára, és erről rögtön néhány tokaji bor próbálta meggyőzni. Ezeket a fajta rövid bemutatása után így írta le:

 

2011 Gróf Degenfeld Tokaji Furmint: élénk citrom, alma és csonthéjas gyümölcsök, krémesség, olajos textúra.

2011 Erzsébet Furmint: magvak, karamell, fémes barack és lédús mandarin, lebilincselő lecsengés.

2012 Kvaszinger Hatalos: élénk narancs, fémes mineralitás, friss alma és citrus.

2011 Majoros Deák: az újságíró itt megjegyzi, hogy a borász nem hagyományos módszereiről híres, ez a bora például négy hónapig erjedt flór alatt. Csodalátosan intenzív, komplex, pirított kesudió, barack, egyszerre bors és üdítően friss zöldalma.

2012 Gizella Szil-völgy: sós és ásványi adottságok mellett intenzív, krémes alma és körte.

2012 Sauska Medve: intenzív illatok és ízek, erdő, fűszer, bors, gyümölcsök, mint a barack, narancs és az alma.

 

A szerző végül így összegez: az egyetlen baj, hogy ezek a borok csak kis mennyiségben készülnek, kis, kézműves pincészetek tételei, ráadásul még a forgalmazásuk is viszonylag döcögős. De a száraz furmint abszolút finom tud lenni, és bármelyik fehérbor jó alternatívája. Ezeknek a boroknak mindenképpen a radarján a helyük.

 

A FurmintUSA Facebookja alapján márciusban Kaliforniában kóstoltatták ugyanezt a borsort, így ezekről írt már nyár elején többek között a WineLinesOnline és az Examiner is, szintén pozitív és informatív cikket.

 

A címlapképen a Sauska területe látható a Medve-dűlőn, a fotót a FurmintUSA készítette.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!