A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vajon ki lesz 2015 magyar bortermelője?

Szavazzon Ön is!

2015-10-28 | Vinoport


Vajon ki lesz 2015 magyar bortermelője?

Idén 25. alkalommal nevezi meg a magyarországi Év Bortermelőjét a Magyar Bor Akadémia; a szervezet már felkérte a szakma nagyjait, hogy adják meg jelöltjeiket.


A borszakma nagyjai egyenként három borászt ajánlhatnak a címre. Egy jelöltet Az Év Bortermelője Magyarországon címet korábban elnyert bortermelők, négy további személyt pedig a felkért szakmai kör jelöl.

 

A szavazás kétkörös, először összegyűjtik az ajánlásokat a hazai borvilág elismert, országos jelentőségű személyeitől, ahová beletartoznak a vendéglátásban, gasztronómiában dolgozók és a szaksajtó is. Ők az ajánlott borászok nevét október 31-ig adhatják le. A második körben a szervezet az öt legtöbb ajánlással rendelkező bortermelő listáját az akadémikusok körében szavazásra bocsátja.

 

 

A díjat a borász több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, hazai és külföldi sikereiért, borversenyen elért eredményeiért, borainak állandó kiváló minőségéért kapja. Ezen kívül számít a marketing, a külcsin és a belbecs, a szimpátia és a borász személye is. A verseny minden évben egyre szorosabb, ezt nem tagadja a Magyar Bor Akadémia.


Az a borász, aki az elmúlt öt évben megszerezte a címet, most nem jelölhető. Tehát Légli Ottó, Vida Péter, Áts Károly, Gálné Dignisz Éva és Dúzsi Tamás idén nem indulnak. 
Ha Önnek is vannak jelöltjei, adja le voksát a Borászportál oldalán!

Képünkön 2013 Bortermelője, Gálné Dignisz Éva mutatja a címért járó oklevelet.

 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!