A pincészet borbemutatása
Kékfrankos Válogatás, amellyel egy elsődlegesen gyümölcsös, kellemes vörösbort szerettünk volna készíteni, kellő beltartalmi értékkel. A fajta kiegyensúlyozottsága meglátszik a boron, melyben idővel szépen bontakoznak ki a kellemes, gyümölcsös jegyek. Eleinte elfeledett borként túlzott fás jegyeket vett magára, de a palackos érlelés során szépen besimult, és a bor hátterébe lépett.
Érlelési információkA bor érlelése 60%-ban első töltésű hordóban, 40%-a pedig másod- és harmad töltésű hordóban zajlott nyolc hónapig, amelyet másfél év palackos érlelés követett. |
Hol vásárolható meg
Raiker Borkereskedés, Tesco
Frittmann Pincészet bemutatása
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.