A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Válogatás

Frittmann Pincészet Kékfrankos Válogatás 2009

Véleményünk szerint

Erőteljes illatvilág, amelyben a gyümölcsös jegyeknek a vanília és a puncs ad egy otthonos, meleg tónust. Kóstoláskor az első benyomást a közepesnél több tannin és a finoman kiérezhető alkohol alakítja ki. A korty aromatikájában aszalt gyümölcsök, különösen fekete cseresznye, valamint fűszerek jelennek meg. Szaftos sertéssültet ennénk hozzá sült céklával és burgonyával.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-12-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  13.2 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  1900-2400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Kékfrankos Válogatás, amellyel egy elsődlegesen gyümölcsös, kellemes vörösbort szerettünk volna készíteni, kellő beltartalmi értékkel. A fajta kiegyensúlyozottsága meglátszik a boron, melyben idővel szépen bontakoznak ki a kellemes, gyümölcsös jegyek. Eleinte elfeledett borként túlzott fás jegyeket vett magára, de a palackos érlelés során szépen besimult, és a bor hátterébe lépett.

Érlelési információk

A bor érlelése 60%-ban első töltésű hordóban, 40%-a pedig másod- és harmad töltésű hordóban zajlott nyolc hónapig, amelyet másfél év palackos érlelés követett.

Hol vásárolható meg

Raiker Borkereskedés, Tesco

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!