A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Prior

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Prior 2011

Véleményünk szerint

A bor magabiztos fellépésű illatát a sárga húsú gyümölcsök mellett megjelenő petrolosság teszi izgalmassá. A korty hangulatában pontos lenyomata az illatnak, gazdag, citrusos, fűszeres ízvilággal kiegészülve. Ezek mellett egy közepesnél nagyobb test és vaskos, érett savak érezhetőek, a hosszú lecsengésben pedig gyógynövények tűnnek fel. Tiszta kompozíció, amely az évjárat erejét hordozza. Rozmaringos, tejszínes mártással tálalt borjúsültet vagy quiche lorraine-t adnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  3550 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bort páratlan tisztaság jellemzi. Illatban a fajtára jellemző citrusfélék köszönnek be - annak azonban nem a "zöld" tónusai, hanem sokkal inkább a beérett mediterrán megfelelői, főként mandarinnal, érett naranccsal. A bor kristályos tisztaságot mutat, s mindemellett savai nem élesek, sokkal inkább szélesek. Stabil alapot nyújtva lesznek zálogai a hosszú érlelésnek és a mentás gyümölcsjegyek őrzésének. A vastag gerincet ugyanakkor szépen egyensúlyozza a 2,5 g/l maradék cukor. Borunk egyszerre fogyasztható a friss tónusok rizlingváltozatának bemutatására, valamint a hosszú érlelés jegyében a "NAGY" rizlingbor várományosaként. Fehérborválasztékunkban ezzel a borral találtuk meg azt, ami az első helyet vívta ki az egyenlően fontos fajták között. E borunk mutatja be leginkább a Pannonhalmi borvidéket mint terroirt. Egyszerre fajtajelleges és mértékadó PANNON BOR!

Érlelési információk

A bor tartályban erjedt és érlelődött. 2011 júniusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!