A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szerelmi Hárslevelű

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Szerelmi Hárslevelű 2007

Véleményünk szerint

Császárnő, mert női karakter, de tartással, erővel bír. Közepesen intenzív illatában érett mangó és sárgadinnye, méz, olvasztott vaj, citromfű, idővel egy kis calvados. Simulékony bor, kellemes az érintése. Szinte olajos szerkezetű, alig akar mozdulni a szájban. Utóíze a jól érthető minerális jegyekről szól. Készítsünk hozzá csirkét narancsmártással vagy párolt fürjet babérlevéllel fűszerezve.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    1246
  • Ár

    6480 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Édeskésen gyümölcsös, virágos illat, gyenge grillázsos jeggyel. Öblös test, puha savszerkezet, sima felszín. Az első kortynál úgy érezzük, hogy egyensúlya kissé az alkohol felé billen el: a harmadik után kerülünk teljes összhangba a borral. Utóízében enyhe kesernyésség jelenik meg, de ezzel együtt is tiszta ízű: botritiszességnek nyoma sincs. Desszerthez, kacsasült vagy zsírosabb húsételek mellé ajánlható.

Érlelési információk

Tölgyfahordóban érlelt

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Monarchia Borbolt, Terroir Club

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!