A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A május tényleg a magyar borról szólt

A hónap legolvasottabb cikkei a Vinoporton

2018-05-31 | Vinoport


A május tényleg a magyar borról szólt

Május hónapban több cikkünkben is körbejártuk a magyar bor jelenlegi helyzetét, jövőbeni kilátásait. És tartogattunk egy igazi szenzációt is a végére. Összefoglaló.


Címlapfotó: trover.com

 

Május elején zajlott a Borkollégium újabb sajt-bor párosító mesterkurzusa, ahol még a pálpusztainak is sikerült társat találni.

 

 

Szintén a Borkollégiumban tartotta május közepén Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikua a dél-amerikai borok mesterkurzusát. Aki nem tudott részt venni, a beszámoló alapján szinte mégis ott érezheti magát, ráadásul sokat megtudhat a távoli kontinens borkészítési fortélyairól és kap egy pár jó tippet a legközelebbi vásárlásához.

 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Nemzetközi Bormarketing Akadémia sorozatának második állomásán a magyar bor exportjának a helyzete volt napirenden. Itt hangzott el, hogy „a világhírű magyar bor csak hazánkban létezik”, és azt is elmondták, hogy miért.

 

Május vége felé szakítottunk a hagyományokkal és bebizonyítottuk, hogy a tokaji aszúk nem csak desszertborként, hanem koktélokban is kiválóak. Természetesen recepteket is adtunk.

 

Tornai Tamás, a somlói Tornai pincészet borásza blogbejegyzéssel jelentkezett nálunk a hónap vége felé. A hegyközségi választások előtt fejtette ki a véleményét arról, szerinte mi emelheti fel a magyar szőlő- és borgazdaságot.

 

A hónap minden kétséget kizáróan legnagyobb durranása (újságírói teljesítmény és olvasottság tekintetében egyaránt) a Caroline Gilby Master of Wine-nal készített nagyinterjúnk volt. A magyar Borászok Barátjának frissen megválasztott szakember kendőzetlenül elmondta a véleményét a hazai borokról.
 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!