A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ezek voltak idén a legizgalmasabb boros cikkek

De a whisky sem maradt le

2015-12-31 | Vinoport


Ezek voltak idén a legizgalmasabb boros cikkek

Hírek, beszámolók, interjúk és ismeretterjesztő cikkek is felkerültek idén a Vinoport.hu legolvasottabb cikkeinek toplistájára. Nem maradt le egyikről sem?


 

(Nyitókép: Mád, Szent Tamás tető by Bánlaki D. Stella)

10. Nomában a Strekov

Négy évjárat, négy szőlőfajta, héjon erjesztve, flór alatt érlelve, szűretlenül. Mindez egyetlen palackban. Ilyen vagány, egyedi borral került be a világ legjobb éttermébe Sütő Zsolt, illetve a Strekov 1075. A borász mesélt, önök közül pedig sokan elolvasták.

Tovább a cikkhez>>

9. A dédnagymamám vette az egyik prést – Ludányi Balázs interjú

Ludányi Balázs mátrai borásszal még azelőtt beszélgettünk, hogy átvariálta volna az elmúlt tíz év alatt kialakult portfólióját. Izgalmas időszak, izgalmas cikk.

Tovább a cikkhez>>

8. Az Újvilág Európában? Semmi sem lehetetlen

Mennyire adható vissza az újvilági stílus egy francia- vagy olaszországi pincészetben? Egyáltalán miért akar Európa az Újvilághoz hasonlítani? Technológiával ma már bármit elérhetünk? Szendei Gergő a Bordó Blend Nagykóstolón tartott kóstolási tréninget, még előadása előtt beszélgettünk vele, önök közül pedig rengetegen elolvasták. Ahogy az előadás után készült, Amiért soha nem fog jól bort kóstolni című cikkünket is.

Tovább a cikkhez>>

 

7. Glengoyne: 180 éve ugyanaz a recept

A toplistának ebben a szakaszában whiskys cikkek tobzódnak. A 7. helyezettel Skóciában időztünk, egy elhelyezkedésénél fogva is érdekes főzdénél. A Glengoyne-nál nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy párlataikat a közel 200 éves tradíciók szerint állítsák elő. Hogy ez mit is jelent pontosan, arról Stuart Thompsont kérdeztük.

Tovább a cikkhez>>

6. Szekszárdi pincében vált valóra egy álmunk

Mi a legvadabb álma borszeretőként? Ha nem az, hogy legyen egy saját területe, ahol csokoládé ízű cabernet sauvignonokat csipegethet a naplementében, akkor biztosan az, hogy beszabaduljon egyik kedvenc borászatának pincéjébe, és kedvére rohangálva azt a bort nyissa fel, amelyiket csak akarja. Ezt előbb megvalósítottuk a Fekete Borpincénél, aztán elmeséltük.

Tovább a cikkhez>>

5. Whiskyt bárhol lehet csinálni, és van, ahol sikerül... tőle berúgni

Az ötödik helyezést gyakorlatilag megosztva kapta egy whiskys cikksorozat két egymást követő része. Az Ázsiát és kultúráját jól ismerő szerző előbb a helyi – nem túl kifinomult – italozási szokásokról mesélt, aztán a világ kevésbé ismert whisky-lelőhelyeit is bemutatta.

Tovább a korábbi cikkhez>>

 

Ezek voltak idén a legizgalmasabb boros cikkekForrás: Brancs Kávé- és Borkert, Facebook

4. Egert ma eltartott kisujjal is nehéz szidni

"Megvan a varázsa, ha csupán egy-két könyv van a poggyászunkban, meg persze néhány pro tipp a must see, must visit, must taste és úgy általában a mustdolgokról. Egerre érkezve olyan vákuumba kerültem, mint egy Houellebecq-regény fásult főszereplője, azzal a különbséggel, hogy érdeklődésem homlokterében nem a szexuális, hanem a gasztronómiai turizmus állt..." írta nemrég vendégszerzőnk. Aki úti beszámolójával majdnem olvasottsági rekordot döntött.

Tovább a cikkhez>>

3. Ősi fajtákat keltenek új életre

Ha a legfontosabb olasz boros tartományokat veszi sorra az ember, valószínűleg Toszkánát és Piemontét említi először, és ha jobban érdeklődik a téma iránt, eszébe juthat még Friuli, Veneto, Szicília vagy Puglia, de utoljára talán Campaniára gondol. Hebenstreit Ádám, a Drop Shop vezetőjének fejében azonban egészen más a sorrend, és ez nagy részben egy pincészetnek, a Feudi di San Gregoriónak köszönhető. 

Tovább a dobogós cikkért>>

2. Új nevet kapott a szamorodni

A második helyezést egy borászinterjú érdemelte ki. A Disznókő Szőlőbirtok télen mutatta be legfrissebb évjáratú édes szamorodniját, amely új név alatt jelent meg a piacon. Arról, hogy mit jelent az 1413-as szám, és hogy milyen adottságokkal ruházta fel a bort a 2012-es évjárat, a Disznókő birtokigazgatóját kérdeztük tavasszal.

Tovább a cikkhez>>

1. Egyetlen magyar borász a top 180 között

Az abszolút első helyezettünk egy hír, méghozzá viszonylag friss. Kamocsay Ákost egyetlen magyar borászként december közepére hívták Bilbaoba, a világ boros szakmai krémjének konferenciájára. Rövid beharangozó cikkünket mintegy hétezren olvasták.

Tovább a cikkre>>

Azóta Kamocsay Ákos beszámolója is megjelent, ne maradjon le arról sem>>

 

A top tíz cikken kívül különösen sokan olvasták még a pinot noir szőlőfajtával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat; a bor és csokoládé párosításának legfontosabb szabályait; a szőlőgombák fontosságáról, és a kapcsolódó friss kutatási eredményekről szóló cikket; továbbá a Bukolyi Marcellal készített interjúnkat

Ha jövőre nem szeretnének lemaradni a legjobb cikkeinkről, iratkozzanak fel hírleveleinkre, illetve kövessenek minket a Facebookon és az Instagramon!


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!