A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kétszer is megfejtettük a Master of Wine-ok titkát

Október legolvasottabb cikkei

2019-11-01 | Vinoport


Kétszer is megfejtettük a Master of Wine-ok titkát

Legjobb, legmisztikusabb, legmagyarabb – a hónap legnépszerűbb cikkeinek jelzői.


Évek óta azt hallani, hogy magyar szakemberek a Master of Wine cím megszerzésének kapujában vannak. Annak jártunk utána mit is jelent ez pontosan, mennyi időbe, tanulásba és pénzbe kerül a legnagyobb presztízsű, egyben legmisztikusabb boros titulus megszerzése. Ennek kapcsán még a Master of Wine Institute egyik vezetőjével is készítettünk interjút.

 

 

Október 12-én került sor a „legmagyarabb” szőlőfajta legnagyobb hazai seregszemléjére, az Olaszrizling Október Nagykóstolóra. A nagykóstolót immár hagyományosan megelőző bortesztet olaszrizling valamint rajnai rizling kategóriában hirdették meg a szervezők.

 

Idén is elindult a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari iskola felnőtteknek szánt OKJ-s borász képzése. Ebben a tanévben a Vinoport is képviselteti magát a tanfolyamon, blogsorozatot is indítottunk a látottakról, hallottakról. Ezúttal az iskolán kívüli kötelező gyakorlatról szóló beszámoló érte el a legtöbb kattintást.

 

A Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin megjelenéséhez kapcsolódóan megrendezett nagykóstolón a kiadványba bekerült borászatok mutathatták meg magukat. Mi pedig kifaggattuk őket, miért fontos számukra a részvétel, mit gondolnak az egész kezdeményezésről.

 

Varázslatosan szép napsütéses időben, a vendéglátóknak köszönhetően fesztelen és barátságos hangulatban került megrendezésre október 12-én a negyedik Somlói Juhfark Ünnep, a Somlójenőn található Tornai Pincészetben. A beszámoló tökéletesen visszaadja a hangulatot és persze sok tanulsággal szolgál a fajta jelenlegi helyzetét illetően.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!