A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Magyar bor a lengyelek édes kedvence

Demeter Zoltán tarolt

2016-11-09 | Vinoport


Magyar bor a lengyelek édes kedvence

Kedvenc édes borának választotta Demeter Zoltán Pincészetének 2011-es Eszter borát a legjelentősebb lengyel bormagazin, a Wino. Ez az egyetlen magyar bor, amely megjelent a lap 2016-os toplistáján.


A Wino lengyel bormagazin édes boroknak járó nagydíját (Grand Prix) 2016-ban a tokaji Demeter Zoltán Pincészet 2011-es Eszter nevű bora érdemelte ki. A teljes toplistán olyan nagy nevek mellett szerepelhet így, mint a német Steinmühle, a champagne-i Louis Barthélémy vagy Billecart-Salmon, a burgundi Christian Moreau, az olasz Radikon vagy Gaja.

A magazin aktuális lapszámában az Eszter nevű bor nagy képet és részletes bemutatást is kapott, a borász pedig postai úton vehette át a díjat.

 

Demeter Zoltán Winery - Tokaj (@demeter_zoltan_tokaj) által közzétett fénykép,

 

A Bortársaság oldalán ez olvasható adott borról:

Tokaji Főbor, azaz szamorodni technológiával, az egészséges és botritiszes fürtöket egyben szüretelve és feldolgozva készült édes tétel. Izgalmas, gazdag, összetett furmint, hárslevelű és sárgamuskotály házasítás 170 grammos természetes maradékcukorral, a forró év érett gyümölcsivel, mézzel és fehér virágokkal. Nagy bor, kis palackban. Kis tétel: mindössze 760 palack készült belőle.

Demeter Zoltán Pincészete idén húsz éves, ezért nemrég együtt értékeltünk vele. Kattintson cikkünkért>>Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!