Másodszor keresik az Év Sommelier-jét
Versenykiírás
2017-02-13 | VinoportAz Év Sommelier-je verseny második alkalommal kerül megrendezésre, szervezője és rendezője a Magyar Sommelier Club.
Az Év Sommelier-je verseny második alkalommal kerül megrendezésre, szervezője és rendezője a Magyar Sommelier Club. Az A.S.I. (Nemzetközi Sommelier Szövetség) verseny lebonyolítási rendszere értelmében a verseny több fordulóból áll. A verseny célja a sommelier hivatás szakmai elismerésének növelése, illetve a sommelier munka értékének elfogadtatása.
A verseny időpontja: 2017. március 10.
Helyszíne: Continental Hotel Budapest, 1074 Dohány utca 42-44.
Minden jelentkező, aki betöltötte a tizennyolcadik élet évét és a vendéglátásban a munkaideje legalább kétharmadát az italokkal történő feladatok ellátásával tölti, jelentkezhet a versenyre.
A versenyre a nevezési díj: 10 000 Ft, melyet előzetesen március 8-ig kell átutalni, vagy postai csekken befizetni a Magyar Sommelier Club OTP Bank 11703006-2047551000000000 számú számlájára. Kérjük a megjegyzés rovatba beírni: Az Év Sommelierje.
Jelentkezni a "Nevezési Lap" kitöltésével lehet az online letölthető (www.sommelier.hu) nevezési lapon, illetve versenyre jelentkezés személyesen: Magyar Sommelier Club - Sommelier Iskola 1061 Jókai tér 7. (Borház)
A versenyen minden indulónak munkaruhájában kell megjelennie. Első erjedés 2017. március 10-én, pénteken 9.00 órakor a Continental Hotel Budapestben
A feladatokat írásban kell megoldani, melyek a következők:
- az első részben egy 60 kérdésből álló tesztet kell kitölteni, amelyben a sommelier munkájára és az étteremben felszolgált egyéb italokra, illetve a hazai és külföldi borászatokra és boraikra vonatkozó kérdések szerepelnek.
- a második részben megadott 2 bor felismerése, és jellemzése. (szőlőfajta, borvidék, évjárat)
- a harmadik részben 3 párlat felismerés és jellemzése.
- a negyedik részben 2 étel és hozzá illő borok párosítása
Második erjedés a döntő, 2017. március 10-én, pénteken 15:00 órakor a Continental Hotel Budapestben.
- az első részben a versenyzőnek fogadnia kell a vendégeket, majd asztalhoz kísérni és felvenni a rendelést idegen nyelven.
- ezt követően pezsgőt kell felszolgálni.
További feladatok: • Hibás borlap kijavítása. • A megadott étel sor mellé borokat és italokat ajánlani. • Dekantálás a vendég asztalánál. • Borok és párlatok felismerése vakkóstolással. • Meglepetés feladat.
Jelentkezési határidő: 2017. március 8.
A verseny győztese nevezési jogot kap, hogy versenyzőként hivatalosan képviselje Magyarországot a "Concours A.S.I. du Meilleur Sommelier d’Europe Autriche 2017" nemzetközi versenyen, Ausztriában 2017. május 8-13. között!
A döntőre nézőként, szurkolóként várnak minden érdeklődőt.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Az anyaföld gyógyítása a mezőgazdaság által - Idén 100 éves a biodinamikus mozgalom
Két különleges bor a Jura borvidékről: vin jaune és vin de paille
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!