A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bérc Zenit

Csernyik Pince Bérc Zenit 2011

Véleményünk szerint

A bor illatában a primer, azaz a szőlőből eredő, friss aromák - például a barack és a virágok - kifejezetten édes kiadásban jelennek meg. Ezután megnyugtatónak hat, hogy a korty valóban édes, sőt a cukor bizonyul a vezető ízjegynek a kerek, erőteljes gyümölcsös ízek mellett. A test könnyed, a savgerinc lágy, az aromák egyszerűen kedvesek. Süssünk hozzá lazacot, lime-mal ízesített, krémes kókuszmártással!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-02-25

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.9 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% zenit

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

"Közepesen intenzív citromsárga szín. Visszafogott de finom, gazdag illat csonthéjasokkal, őszibarackkal, birsalmával, és egy kis mézzel. Édes, közepesen telt bor az illatában is már felfedezett jegyekkel, Több savval még izgalmasabb lenne. Süteményekhez ajánlott." Vin Ce Magazin 2012 December

Érlelési információk

A túlérett, enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 24 órás hideg áztatásra került. Az erjedést 30 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. Érlelés: 10 hónapig 2 db 7 éves 225 literes fahordóban.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!