A pincészet borbemutatása
"Közepesen intenzív citromsárga szín. Visszafogott de finom, gazdag illat csonthéjasokkal, őszibarackkal, birsalmával, és egy kis mézzel. Édes, közepesen telt bor az illatában is már felfedezett jegyekkel, Több savval még izgalmasabb lenne. Süteményekhez ajánlott." Vin Ce Magazin 2012 December
Érlelési információkA túlérett, enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 24 órás hideg áztatásra került. Az erjedést 30 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. Érlelés: 10 hónapig 2 db 7 éves 225 literes fahordóban. |
Csernyik Pince bemutatása
Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.