A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A nemzetközi borakadémikus elvesztésétől az új, toleráns szőlőfajtákig

Ez volt szeptember a Vinoporton

2018-09-30 | Vinoport


A nemzetközi borakadémikus elvesztésétől az új, toleráns szőlőfajtákig

Az elmúlt hónap legolvasottabb cikkeit gyűjtöttük össze.


Szeptember elején jött ki a Széchenyi 2020 program keretében egy előzetes felhívás. Ennek értelmében a tervek szerint 2018. decemberétől összesen 10 milliárd forint támogatásra lehet pályázni „Borászati üzemek fejlesztése” céljából. Pár napra rá azt is elmondtuk, miért érdemes mindenképpen tapasztalt pályázatíró cég segítségét igénybe venni, a tét ugyanis nem kicsi.

 

Lezajlott az ország legnagyobb boros felmérése, a Nagy Bor Teszt, amit idén minden eddiginél többen töltöttek ki. A hazai borfogyasztási és borvásárlási szokásokat feltérképező kutatásról itt lehet bővebben olvasni.

 

 

Szeptember 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt barátunk, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója. Tábor István írt róla egy szívbemarkolóan szép megemlékezést. 

 

Szerencsére öröm is ért minket, ugyanis megjelent a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor nyomtatott magazin, ami a nemzetközi borakadémikusokból álló zsűri által kiválasztott száz legkiválóbb magyar bort tartalmazza.

 

A hónap végén érkezett a hír, hogy francia kutatók genetikai módosítással áttörést értek el a szőlőknél a penészgombák elleni harcban. A hír hallatán volt, aki már a „szőlők Frankensteinjének” eljöveteléről beszélt. A heves viták láttán alaposan körbejártuk a kérdést a téma hazai szakértőjének, a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők Szövetségének elnökével, és kiderült, hogy szó sincs erről, Magyarországnak azonban mégis lehet félnivalója.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!