Olasz tészták, a pasta
2016-08-20 | VinoportAz olasz tésztáknak rendkívül széles a skálája, fontos a kultúrája, mélyen gyökreznek a hagyományai, és ennek megfelelően végtelenhez közelít a felhasználási lehetőségük. Az olasz tészták típusai között mégsem lehetetlen eligazodni!
A teljes képért és a nagyításért kattintson ide
Apró tészták:
Rövid tészták:
- Calamarata, canneloni, canneroni, cannolocchi
- Conchiglie, conchigliette, cocciolette
- Farfalle vagy strichetti
- Ingannapreti, avagy cappelletti vuoti
- Maccheroni, maccheroncini
- Lumaconi, lumache, lumachine
- Garganelli
- Gnocchi, gnocchetti
- Penne, penne rigate, pennette, pennoni
- Rigatone, rigatoncini
- Strozzapreti
- Trenne, trennette
Hosszú tészák:
- Fusilli, fusilli bucati corti, fusilli bucati lunhi
- Spagetti és változatai
- Aspici vagy pici
- Bavette, bavettine
- Bigoli
- Bucati, bucatini vagy perciatelli
- Canalini
- Capellini, capelli dˋangelo
- Ciriole
- Fidelini:
- Maccheroncini
- Pellizoni
- Spaghetti rigati
- Spaghetti alla chitarra, maccheroni alla chitarra
- Spaghettini
- Spaghettoni
- Tonnarelli
- Vermicelli
- Vermicellini/spaghettoni
- Ziti, zitoni
Töltött tészták:
- Agnolotti
- Canneloni
- Cappelletti
- Conchiglioni
- Ravioli, pansotti és mezzelune
- Sacchettoni
- Tortelloni, tortelli, tortellini
Szalagtészták, tésztalapok:
- Fettucci, fettuccine, fettuccelli
- Mafalde, mafaldine
- Lasagne, lasagnette, lasagne ricce, lasagne verdi
- Pappardelle
- Tagliatelle és tagliolini
- Trenette
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!