-
Pálinka
-
Pálinkaverseny
-
Pannon borrégió
-
Pappardelle
A hagyományos olasz (toszkán) szélesmetélt, hasonló a széles fettuccinéhez. -
Parafadugó
-
Parellada
Katalónia magas fekvésű termőhelyeit kedvelő fehér szőlőfajta, körülbelül 800 méterig képes megteremni. -
Párhuzamok elve
-
Parmezán
A parmezánt a bencés és ciszterci szerzetesek már a középkor óta készítik, történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy a 13-14. században már elterjedtnek számított. -
Partium
A Partium (kiejtése a magyarországi latinságban: párcium) a mai Románia legnyugatibb részén található történelmi, földrajzi terület. -
Pendits – abaújszántói dűlő
-
Penne, penne rigate, pennette, pennoni
A penne klasszikus olasz tésztaféle, amelyet elsősorban azért szeretünk, mert jól megtartja a finomabbnál finomabb olaszos szószakat, mártásokat. -
Peronoszpóra
Ha felüti a fejét, gyorsan terjed, néhány nap alatt megsemmisítheti az egész termést, így érdemes minél jobban odafigyelni megjelenésére!