-
Cabernet franc
Magyarország egyre nagyobb hangsúlyt fektet erre a kékszőlő fajtára, amely az eddigi tapasztalatok szerint nálunk szebb, egyedibb borokat ad, mint a cabernet sauvignon. -
Cabernet sauvignon
A világon általánosan elterjedt a szőlőfajta nevének ismerete. Amennyiben csak a „cabernet” szót látjuk magában, azon is majdnem biztos, hogy a cabernet sauvignon-t értik. -
Cachaça
Minden kétséget kizáróan ez Brazília zászlós itala. -
Calamarata, canneloni, canneroni, cannolocchi
Hagyományos olasz tésztafélék, mindannyian üreges, hosszúkás alakúak, de más feltétekhez ajánlottak. -
Cappelletti
Hagyományos olasz tésztabatyu, általában ricottával, cacióval vagy más sajtokkal töltve. -
Catarratto
A fehér catarratto a mennyiség szempontjából nagy jelentőségű egész Olaszországban, ahol a második legnagyobb felületen termesztett fajtának számít. -
Cava
-
Chablis
Chablis szőlőterületei ma 5000 hektáron terülnek el a domboldalakon, amelyek csúcsán többnyire erdőket találunk. Az egyetlen engedélyezett szőlőfajta a chardonnay. -
Challenge International du Vin
-
Champagne
-
Chardonnay
Otthonának Franciaország Burgundia borvidékét tekintjük, ahol gyakorlatilag minden jelentősebb fehérbor kizárólag ebből a szőlőfajtából készül. -
Châteauneuf-du-Pape
Châteauneuf-du-Pape a dél-francia Rhone-völgy egyik leghíresebb történelmi jelentőségű szőlőtermő területe. Azonos nevet viselő bora világhírű.